Thema VBC 2021

Thema VBC 2021

Op ontdekking! Wat ontdekt Petrus over God?

Als je op ontdekking gaat, ben je op zoek naar iets. Je gaat iets uitzoeken. Bijvoorbeeld welke sporen in het bos bij welk dier horen, of je gaat op ontdekking in een nieuwe speeltuin om te kijken wat daar allemaal te doen is.

Misschien heb je wel eens gehoord van ontdekkingsreizigers die met een schip de zee op zijn gegaan en nieuw land ontdekt hebben. Je kunt dus ook zomaar iets ontdekken, zonder dat je op zoek was. Bijvoorbeeld als je iets heel moois leest dat je wilt onthouden.

Ook in de Bijbel, het boek van God, kun je veel mooie dingen ontdekken. Bijvoorbeeld over Wie God is. In de Bijbel staat heel veel over Hem geschreven. Ook kunnen we in de Bijbel lezen over Petrus, een vriend van Jezus. Steeds weer ontdekt Petrus iets over God door wat Jezus in zijn leven doet. Als wij het leven van Petrus volgen, ontdekken wij ook steeds meer over God. En Wie God voor Petrus is, zo wil God ook voor ons zijn! Ga je mee op ontdekkingstocht met Petrus?!